lördag 21 juli 2012

En gå-bort ros

Mattias som har den galet inspirerande bloggen bakemyday.se gjorde för ett tag sedan ett bidrag till Coops tårttävling. Det var en tårta med överdrag i vit choklad, eller snarare skal. Han hade penslat insidan på en silikonform med vit choklad och sedan fyllt den. Den var så fantastiskt vacker och jag blev sugen på att prova en egen variant.  

 
Tanken var att rosen skulle bli svagt rosa, men som vanligt kunde jag inte sluta färga chokladen i tid. Bara liiiite mer röd färg. Men en grisrosa ros har väl sin charm kanske? Men den blev inte riktigt lika ljuvlig på bild som jag hade tänkt...

Rosen är fylld med ljus tårtbotten, kokosmousse och limemousse. Jag tog med den till en grillkväll med några vänner och den var riktigt god. Tack för inspirationen Mattias!


 

 

 

12 kommentarer:

 1. Den var jättevacker! Snygg färg och fint blank :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja jag blev riktigt nöjd med att den blev så blank. Det var första gången jag tempererade choklad, inte så svårt men ganska tålamodsprövande för någon som gillar när det går undan!

   Radera
 2. Vad snygg den var :) Hur har du gjort den? Har du bakat sockekakan i formen och sen gjort ett chokladskal och satt på eller har du gjort skalet och sen mosat i färdig kaka? Färgen är precis samma som den vi har på den ena amerikanarn =)Blir lätt grisrosa med rött i, märker stor skillnad på när man exempelvis blandar sp med lite rött eller lite rosa :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vad roligt att du tyckte om den! Jag penslade insidan på en silikonform med chokladen och lät den stelna. Sedan fyllde jag den med mossen och varvade med vanlig rund tårtbotten som jag bakat i en rund springform. Överst (som sedan blir underst) la jag en tårtbotten i samma höjd som chokladkanten. Sedan lät jag allt sätta sig en stund innan jag krånglade av formen. Det var lite pilligt, men till slut gick det.

   Radera
 3. Tack Ida, det var precis det jag försökte eftersträva!

  SvaraRadera
 4. a ja såg den han gjorde,var ju klockren idè och tycker din ser lika fin ut.

  SvaraRadera
 5. den blev ju helt underbart vacker ju!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Även om jag inte blev så nöjd med färgen så gillar jag glansen!

   Radera