söndag 18 mars 2012

En fotboll till Adam

Adam gillar fotboll, och speciellt AIK, så vad passar bättre än en fotbollstårta när han firar sin 12-årsdag? Jag har tittat runt lite på bilder på nätet och hittat fantastiskt många fotbollstårtor. Det var räddningen när det gällde rutmönstret. Trots att jag faktiskt har spelat fotboll i unga år (ja det är sant!!!) hade jag inte helt koll på hur de där mönstret egentligen hängde ihop, men jag tycker att jag fick till det  någorlunda till slut. Tack snälla Ulrika för fina inspirationsbilder och bra beskrivning!Adam är väldigt förtjust i choklad så fyllningen var given. Chokladbottnar fyllda med mjölkchokladmousse och hallonmousse, spacklad med vitchokladsmörkräm och täckt och dekorerad med sugarpaste.

17 kommentarer:

 1. Vilken lyckads fotboll, och så rund du fått den! Mönstret är inte alls enkelt att göra, du har fått det supersnyggt gjort!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Tove! Ja det var lite lurigt att få ihop det på sluter...

   Radera
 2. Jättesuperfin! /Sofia

  SvaraRadera
 3. jag hittade precis hit.. shit va duktig du är!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Sabina! Var precis inne på din blogg och tittade på dina fina tårtor!

   Radera
 4. Jättesnygg tårta! Gillar verkligen den runda formen du fått till! Jag hade samma problem med rutorna på min första fotbollstårta, men du lyckades ju superbra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det var första gången jag gjorde en rund tårta, men att bygga den i en skål med fast fyllning fungerade faktiskt förvånansvärt bra!

   Radera
 5. Åååå vad fin den blev. Rutorna sitter ju perfekt. jag har aldrig fått till det så bra.

  SvaraRadera
 6. Jätte fin!! Sonen fyller 2 nästa vecka och funderar på att göra en fotboll till honom... Har du några bra tips å råd!? Har du skurit ut rutorna för hand eller hade du ngn utstickare? Tacksam för svar :))

  SvaraRadera
 7. Jag byggde tårtan med bottnarna och fyllningarna i en skål och lät den stå över natten i kylskåpet. Den fick då rätt form och blev stadig. Jag mätte sedan rutorna på en riktig fotboll och klippte ut mallar i smörpapper. Dessa använde jag sedan för att skära till sugarpasten. Hoppas detta hjälper dig. Lycka till!

  SvaraRadera
 8. Superfin tårta. Hur många räknar du att den räcker till?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den räcker till ca 14 personer beroende på hur tårtglada gästerna är :)

   Radera
 9. Nu har vi haft 2-års kalas med en fotbolls tårta :) Det var lite trixigt men jag blev nöjd, tack för tipsen!

  SvaraRadera