söndag 11 mars 2012

Barbie-tårta till Adele

När Adele skulle fylla 4 år ville hon ha en Barbie-tårta, och den skulle absolut vara rosa. Jag fick en bild att gå efter men fick tillåtelse att göra en egen variant, bara den var rosa. Efter att ha kikat in lite hos duktiga Carola och varit i leksaksaffärer och tittat på klänningar bestämde jag mig för att det fick bli en klänning med volanger, blommor och fjärilar. Åh, vad roligt jag hade när jag gjorde den här tårtan!


Jag provade att sätta "4 år" i text bredvid hennes namn på klänningen, men det blev inte bra så jag satte dit fyra fjärilar istället som fick symbolisera de fyra åren. Tårtan består av ljus botten, citronmousse och blåbärsmousse, spacklad med vitchokladsmörkräm och täckt med marsipan. De vita detaljerna är sugarpaste.

Nu var det ju så att det inte bara var Adeles födelsedag som firades utan även hennes mammas. Önskemålet var en bakelse i form av en liten tårta som skulle vara röd med vita prickar. Fyllningen skulle vara hallonmousse och lakritsmousse. Tyvärr misslyckades jag alldeles med lakritsmoussen, så det fick bli enbart hallonmousse, men jag hoppas det smakade i alla fall... Den här tårtan gjorde jag tillsammans med min dotter, helt klart en talang på tillväxt!


5 kommentarer:

 1. Du är helt otrolig!
  Jag och Adele vill verkligen tacka för dom makalöst vackra tårtorna!
  Hade inte i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig att en tårta skulle kunna se ut sådär, och det tog verkligen emot att skära upp den ;-)

  Supergoda var dom bägge två!

  Mvh Mariah och Adele

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jätteroligt att ni tyckte om dom och tack för att jag fick göra dom!

   Radera
 2. Superfin tårta, vilka detaljer! Jag har också gjort en barbietårta en gång och tyckte också det var riktigt roligt!

  SvaraRadera
 3. Hej kan man beställa tårtor av dig?

  SvaraRadera