tisdag 13 mars 2012

Western-tema till Madelene

Madelene tävlar i westernridning, så när hon skulle fylla 17 år ville hennes mamma överraska henne med en tårta på det temat. Hennes favoritfärger är svart och rosa/cerise och det skulle också synas, i övrigt fick jag fria händer. Jag är ingen hästtjej och vet väldigt lite om sadlar, så jag fick försöka hitta bilder på westernsadlar på nätet. Det fanns ganska många, men de hade en väldig massa remmar och andra smådetaljer så jag fick göra en något förenklad variant. Jag tror att jag kom hyfsat nära till slut i alla fall. Sadeln la jag på en höbal gjord av gul kristyr och Rice Crispies treat (blandning av smör, Rice Crispies och marshmallows). Himla händigt material att jobba med förresten när man vill göra lite större dekorationer på en tårta utan att det ska bli för tungt, det ska jag använda mig av flera gånger! Längst ner satte jag ett skärp i svart marsipan med ett spänne målat med ätbar silverfärg. Jiiiiiha!Tårtan består av chokladbottnar, fylld med chokladmousse och hallonmousse, spacklad med vit chokladsmörkräm och täckt med marsipan.

7 kommentarer:

 1. Åh, vad läckert med höbalen och sadeln :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, den var riktigt rolig att göra!

   Radera
 2. Höbalen blev hur fin som helst, och spännet och bältet jättesnygga detaljer! Rice crispies treat har jag aldrig testat men borde nog göra det, verkar behändigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack söta Tove! Ja Rice crispies treat kan jag varmt rekommendera!

   Radera
 3. Wow....den blev ju superfin. Jag som är hästtjej är grymt imponerad :-)

  SvaraRadera
 4. Tack snälla Helena för tårtan, alla var grymt imponerade av ditt konstverk :) å supergod var den också. Tusen tack.//Gunilla

  SvaraRadera