onsdag 15 augusti 2012

Här kommer...

... Pippi Långstrump tjolahopp tjolahej tjolahoppsansa.

När Maja fyllde fem önskades en Pippi-tårta. Jag funderade länge på hur den skulle se ut och var riktigt sugen på att göra en där hon sitter på golvet och bakar pepparkakor. Jag har sett flera sådana och tycker dom är så fina! Men det kändes lite galet att hon skulle baka pepparkakor mitt i sommaren så jag tog en annan favoritscen från den gamla tv-serien, den när hon skurar golvet med skurborstar på fötterna.


 

 
Kappsäcken full med pengar behövde hon ju också ha förstås...
 
 
 

Tårtan består av ljusa bottnar fyllda med jordgubbsmousse och glasskräm, spacklad med vitchokladsmörkräm och täckt med marsipan. Dekorationer i sockermassa och marsipan, golvbrädorna är målade med livsmedelspenna.

 

Grattis Maja!

20 kommentarer:

 1. Hej!

  Tack för en fin kommernat på min blogg! Tack vare den hittade jag ju hit och har nu suttit och kikat igenom större delen av din blogg och verkligen inspirerats! Du är verkligen hur duktig som helst!
  Ha det fint! /Fröken Tårta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vad gulligt skrivet! Jag gillade din med!

   Radera
 2. Fina Pippi!

  Kul idé med "skurfötterna" - det är ju just så som Pippi är!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är en av mina favoritscener i filmen!

   Radera
 3. Underbar! Kul idé att hon skurar golven, det har jag aldrig sett på någon tårta innan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag fick fundera ett tag innan jag hittade rätt, det finns ju så många fina Pippi-tårtor att inspireras från, men en sådan här kunde inte jag heller hitta.

   Radera
 4. Åh, älskar Pipi! Vet exakt vilken scen det där kommr från
  :)

  SvaraRadera
 5. Hej! Den var ju alldeles underbar! Du är så duktig med detaljerna! Vilken fantasi du har. Du är så uppfinningsrik. Jag är full av beundran över dina mästerverk.

  SvaraRadera
 6. Svar
  1. Tackar! Gillade verkligen din blomkruka!

   Radera
 7. Wow vilken underbar tårta, pippi är helt bedårande!!! gör du egen sockerpasta eller vad gör du dina figurer i???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Josefin! Jag försöker i största möjliga mån arbeta med marsipan eftersom de flesta föredrar att äta det. Däremot är det inte så bra till större figurer, det blir inte så stabilt. Då brukar jag blanda marsipan och sockermassa. Till Pippi har jag däremot använt mest sockermassa. Jag köper min, antingen på Panduro, Kakburken eller Strössel och annat.

   Radera