tisdag 4 september 2012

May the force be with you!

 

Xander önskade en rymdskeppstårta till sitt kalas. När man fyller sju år är man stoooor och det var viktigt att det inte blev en barnslig raket utan ett riktigt rymdskepp. Eftersom han gillar Star Wars fick det bli på det temat.

 

Tårtan är täck med en blandning av marsipan och sockermassa, mönstret är spritsat i kristyr. När allt var klart spraymålade jag hela tårtan, det var fantastiskt roligt. Det var första gången jag färgade en hel tårta med livsmedelsfärg på sprayburk, men jag tycker att det blev riktigt bra! Jag blev lite sugen på att köpa en airbrush, men det blir nog ett senare projekt. Darth Vader fick också vara med på ett hörn för vad är Star Wars utan Darthan?

 

Tårtan är fylld med glasskräm och jordgubbsmousse, spacklad med vitchokladsmörkräm.

 

Grattis Xander!

 

18 kommentarer:

 1. TACK! Tänk dig att vara grabb, 7 år och få äta upp Darth Vader! Ett glittrande rymdskepp var fascinerande! Det blev en strid om att äta upp parabolen men Xanders mamma vann både den och armbrytningen med grabbarna på kalaset:) /Susanne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha ha! Vad kul att den blev uppskattad! Tack återigen för uppdraget och förtroendet!

   Radera
 2. Min son var på kalaset och jag frågade hur det varit, om maten varit god osv. Det enda svaret jag fick var att tårtan var jättehäftig och att det var raketer på den. Han var så imponerad!! Det är jag med när jag sett bilderna!

  SvaraRadera
 3. Du är helt otrolig! Xander är så nöjd, och imponerad, hans min när tårtan kom in var oslagbar! :-D
  Vi hade inte berättat eller visat den innan, så han hade ingen aning om vad som väntade. Dom ögonen..!
  Extra nöjd var han såklart över att få äta upp Darth helt själv :-D (och jag över att få sluka parabolen)

  Extra coolt var det enligt grabbarna att tårtan glittrade, dom ägnade en lång stund åt att diskutera huruvida det finns silvermarsipan eller om den var målad ;-)

  Tusen tack för (ännu) en makalöst underbar tårta!

  (temat för nästa år är enligt X brunt..jag tror vi kör Doktor Mugg-tema då! :-D )

  Mvh Mariah och Xander

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är fantastiskt glad att den blev så omtyckt! Det var väldigt roligt att göra den! Jag ser fram emot Doktor Mugg-temat... ;)

   Radera
 4. Wow vilken häftig tårta! En av de coolaste Star Warstårtorna jag sett :-)

  SvaraRadera
 5. Wow vilken häftig tårta! Har sett många star wars tårtor men tycker alla påminner om varandra men denna var för mig helt ny och jättehäftig. kul med något annorlunda :)Har också sprayat några tårtor och de är väldigt roligt, har också funderat på de med airbruch då gubben brukar lacka saker och har spruta och kompressor och sånt men tror inte man lackar tårtor så mycket än så de är värt de men kul hade de absolut varit :) bsjkulle även vilja ha skrivare som skriver ut ätbara bilder :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Milli! Visst finns det mycket man skulle vilja köpa!

   Radera
 6. Vilken otroligt häftig tårta!

  SvaraRadera
 7. Hej! Fantastisk Star wars tårta!! Jag tycker verkligen att du ska skaffa en airbrush. Det är verkligen kul att måla med. Jag har testat på Artquilt kurs och målat på tyg. Margareta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Har du någon att rekommendera?

   Radera
  2. Wow vilken tårta, vilket jobb du lagt ner. Helt fantastisk!

   Radera
 8. Wow, så läcker tårta! Xander måste ha blivit överlycklig =)

  SvaraRadera