fredag 23 mars 2012

Välkommen till världen Ronja!

Ronja föddes i slutet av februari och hennes farmor ville fira detta med en tårta. Önskemålet var en tårta med en baby uppe på och med citronmousse och blåbärsmousse som fyllning. I övrigt fick jag fria händer. Eftersom hela familjen är intresserade av jakt tyckte jag att det kunde passa med ett tema som knöt an till naturen och vad lockar mer på våren än träd och grönska? Jag hade också gjort en liten räv som skulle sitta och titta ner på Ronja där hon ligger, men den fick helt enkelt inte plats efter jag gått loss med grenar och blad. Bilderna är inte av bästa kvalitet (som vanligt) jag måste nog skaffa en bättre kamera!

Ljusa bottnar, fylld med citronmousse och blåbärsmousse, spacklad med vitchokladsmörkräm och täckt och dekorerad med marsipan. Det stora lövet är flowerpaste.

8 kommentarer:

 1. Räven är uppäten och halva tårtan. Bebisen kunde vi inte sätta tänderna i. Tack för en härlig tårta! Storasyster och föräldrar var helt förtjusta:) //Farmor Susanne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att det blev lyckat! Tack för att jag fick göra den!

   Radera
 2. Jag tycker teamet från TLC skulls slänga ut sin skrikande italienska "Cake Boss" ur tablån och parkera sig i ditt kök istället! Vilka makalöst vackra tårtor du gör!

  Kram Mia

  SvaraRadera
 3. Tack Mia, vad gullig du är! Tittar in i affären efter vi kommer hem från semestern!

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig tårta! Har sett många varianter på bebisar som ligger i blommor osv men denna var helt ny. Gilla verkligen iden :)

  SvaraRadera