måndag 2 juli 2012

Blixten till Victor

 
Victor gillar Blixten och jag gillar nya utmaningar, en perfekt kombination. Det tog lite fnulande fram och tillbaka innan jag visste hur jag ville att den skulle se ut. Tillslut valde jag öken-temat. Riktigt roligt! Jag tycker den blev rätt bra, trots att det var mitt första försök att göra en Blixten-tårta. Blixten själv höll däremot på att driva mig till absolut vansinne, han ville inte se ut alls som jag hade tänkt. Han fick som han ville...
 
Tårtan består av chokladbotten, chokladmousse och hallonhousse och är täckt med marsipan. Alla dekorationer är av marsipan utom Bilar-loggan med Victors namn som är gjord av flowerpaste och målad med livsmedelsfärg. Sanden är smulade digestivekex.
 
Jag fick höra efteråt att tårtan gjort succée, Victor sparade både Blixten och loggan. Gästerna fick höra den nyblivna fyraåringens "ingen får äta på vägen, ingen får äta på vägen!!" ända till det inte fanns något val längre än att skära av vägen. Kul att tårtan blev uppskattad!
 
Grattis på 4-årsdagen Victor!
 

8 kommentarer:

 1. Det blev en jättefin Blixtentårta! Ökentemat på blixten tycker jag bra om, men jo, Blixten lever nog sitt eget liv. :) Härligt med så uppskattad tårta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja det blir också så spontant och ärligt när det kommer från barn!

   Radera
 2. åh den är jättefin.hoppas ja får chansen och göra en till blixten mqueen för då skulle ja köra på den här stilen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, han gör sig bra i öknen tycker jag. Jag brukar ju vara på din blogg och spana, jag får hålla utkik efter Blixten!

   Radera
 3. Anna i Borlänge4 juli 2012 21:15

  Så otroligt fina tårtor du gör!!!!

  SvaraRadera