onsdag 11 juli 2012

En liten kolonilottDen här lilla tårtan hade en kompis till mig med sig som överraskning när hon skulle till Uppsala och bo hos sina vänner Markus och Kalle över helgen. Markus har en kolonilott, så hon tyckte att något på det temat skulle passa. Eftersom hon åkte dit med tåg behövde den vara liten. Lite pilligt var det att få ihop grönsakerna, men det blev bra tillslut.

Jag passade också på att prova min vääääldigt hemmagjorda fotostudio för att få till lite bättre bilder. Men som mycket annat är ju även foto något av en materialsport och jag insåg ganska snart att det inte finns så många bra genvägar... Jag har lite kvar att jobba på! Ni andra som tar så fina kort på era tårtor, hur gör ni???

14 kommentarer:

 1. Vad fint det blev! Hur gjorde du grönsakerna??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag modellerade dom i marsipan och sockermassa. Till blomkålen gjorde jag en massa små kulor som jag satte ihop för att få rätt struktur på själva kålen, morötterna rullade jag bara till rätt form och satte dit blast. Salladen blev misstänkt lik rosor, så du kanske kan ana vilken teknik jag använde till dom... ;)

   Radera
 2. Vilken härlig tårta! Kan nog bli till inspiration till en tårta jag ska göra till en kompis om ett tag som fullkomligt älskar sin lilla kolonilott :)

  SvaraRadera
 3. den blev jättefin och en sån tårta skulle farsan gilla,han har en kolonilott sen vi var små så den håller han kär.
  ja brukar ha på diskbänken och ha en lampa ovanför eller på sidan och sen ta kort.inte bästa fotografen men de funkar för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja jag tycker att jag har provat alla möjliga sätt men det vill inte gärna bli bra!

   Radera
 4. Men Gud så söt!!

  Jag fotar så ofta jag kan i dagsljus, blir så bra ljus då men annars blir det mot en vit vägg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag tycker det är svårt att bli av med alla skuggor, men jag håller med, dagsljus brukar bli bäst.

   Radera
 5. Jättesöt tårta! Garanterat uppskattad.

  Ja det där med fotografering är svårt. Jag skulle behöva gå en fotokurs, men har inte hittat nån kurs som specialiserar sig på att fota tårtor ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske dags för ett fotouppror? :) Jag är med!

   Radera
 6. Den var väldigt god och uppskattades mycket av oss alla!
  /Sofia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Sofia, det var väldigt roligt att göra den!

   Radera
 7. Så fin! Vilka superfina tårtor du gör! Någon gång ska jag oxå våga mig på att forsöka göra en alldeles slät tårta och dekorera den med finsaker. Har inte kommit längre än till cupcakes :) Vad använde du till jorden i den söta lilla täppan?

  Solsken
  //Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, roligt att du gillar mina tårtor! Jag smulade Oreo-kakor och använde som jord.

   Radera