torsdag 5 juli 2012

Fantastiske Heston

Heston Blumenthal, detta makalösa och innovativa geni (galning?),får mig att vilja prova hans tokiga recept så fort jag ser dom. Tyvärr äger jag inget hemmalabb så det begränsar urvalet en aning, men nu har jag hittat en grej till att prova. Jag har tidigare försökt mig på hans ljus i vit choklad och nu var det dags för vad han kallar Exploding Chocolate Gateau. Receptet hittar du här. Det är en ganska enkel men kul tårta med chokladganasch smaksatt med passionsfrukt och en botten av smulade kakor och smör. Twisten är att man ska blanda i "popping candy" i botten, ni vet sånt där godispulver som smäller i munnen.Heston dekorerade sin tårta genom att spruta på smält choklad med en färgspruta. Jag gjorde det lite enklare för mig och siktade på kakao... Kunde inte låta bli att lägga på några ätbara pärlor och en liten fjäril av isomalt, den såg så naken ut!

Jag kan varmt rekommendera att prova den här, vi hade barnsligt roligt på fikat på jobbet när vi åt den!
8 kommentarer:

 1. ja såg oxå programmet,såg riktig god ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst blir man sugen att prova det han gör!

   Radera
 2. spännande! var får man tag på popping candy? skulle jättegärna vilja testa receptet, mina barn skulle säkert upskatta popping candy in en tårta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det brukar finnas i välsorterade godisaffärer. Det är en sådan där förpackning med pulvret och en klubba. Tanken är ju att man ska doppa klubban i pulvret, men jag använde bara pulvret.

   Radera
 3. Wow! Vilken fin tårta! Vore kul att testa, men var köper man popping candy? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Gullie! Se svaret ovan om popping candy..

   Radera
 4. Verkar jättespännande! Hur har du gjort fjärilen i isomalt? Eller har du köpt den färdig?

  SvaraRadera
 5. Jag har gjort den i isomalt. Utan att bränna mig...:)

  SvaraRadera