torsdag 28 juni 2012

Star Wars lego till Gustaf


Gustaf gillar Star Wars-lego så önskemålet var en tårta på det temat när han fyllde sju. Ska jag vara ärlig blev jag lite nervös över temat, så många har gjort så fina Darth Vader på andra tårtor och jag tyckte det såg svårt ut. Det var det också, men jag blev skapligt nöjd med resultatet. Tårtan består av ljusa bottnar, fyllda med glasskräm (vaniljkräm och grädde) och hallonmousse, spacklad med vitchokladsmörkräm och täckt med marsipan. Figurerna, legobitarna och texten är gjorda av sugarpaste.

Jag får ofta frågan om jag färgar marsipanen själv. Skulle ni se mina händer nu efter den här mörkblå tårtan skulle ni inte behöva fråga ;) Jag vet att man ska smörja in händerna med olja eller annat fett innan så att det är lättare att få bort färgen efteråt, men jag verkar ha för bråttom varje gång så då står man där ändå med färg upp till armbågarna. Plasthandskar tycker jag är lite läbbigt så det vill jag helst inte ha på mig. Någon som har andra tips på hur man undviker att ha alla regnbågens färger på händerna jämt?


Grattis Gustaf, jag hoppas du fick en bra födelsedag och att tårtan smakade!


6 kommentarer:

 1. Supersnygg Star Wars-tårta! Har gjort några stycken och tycker fortfarande det är lika svårt varje gång... Jag har plasthandskar på när jag färgar (och kavlar) marsipan, välj bara sådana som är ganska tunna och precis rätt storlek så är det ganska bekvämt! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Tove! Ja, jag får nog förlika mig med tanken med plasthandskarna... Tack för tipset!

   Radera
 2. Håller med Tove om plasthandskarna. Var också lite motståndare till såna i början men har blivit omvänd. Man slipper se ut som att man har fastnat med fingrarna i mangeln (inte för att jag manglar men ändå, hihi).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det vore ju skönt att slippa se ut såhär, med eller utan mangel;)

   Radera
 3. jättefin tårta,men alla dina är otroligt fina.tycker de är smidigt med handskar,du vet de kirurgiska,perfekta och känns inte som att man har handskar,sköna o ha på.finns o köpa på apoteket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha! Jag får nog ta en tripp till Apoteket.

   Radera