söndag 24 juni 2012

Blommor till Inga


För ett tag sedan fyllde min svärmor Inga år och då ville hon att jag skulle göra tårtan till kalaset. Jag fick helt fria händer vilket kanske låter enkelt, men det kräver en hel del tankeverksamhet. Inget att rekommendera för någon med en släng av beslutsångest! Det finns så många olika typer av tårtor jag skulle vilja göra, så många fyllningar kvar att prova... Livet är tufft :) Till slut bestämde jag mig för en kruka med blommor, jag tycker att det passar min svärmor. Jag provade två nya fyllningar, kokosmousse och limemousse, jättegoda båda två. Krukan och bladen är av marsipan, blommorna är gjorda av flowerpaste och blomjorden är smulade Oreos. Barnens kusin Emil, som jag gjorde Händige Manny-tårtan till, är ägg- och mjölkallergiker och kunde inte äta tårtan. Till honom gjorde jag en egen liten blomkruka gjord av choklad- och kokosmuffin med hallonsylt.

Det var roligt att få göra din tårta Inga, jag hoppas du blev nöjd!

12 kommentarer:

 1. Vilka fina tårtor =) Känner igen de där med beslutångest när man får göra precis som man vill. Ibland är de nästan lättare att allt är bestämt haha =) Blommorna var föresten jäyttefina, härlig färg också! Hur har du gjort dom?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Milli! Jag färgade flowerpaste med blå och röd pastafärg för att få rätt lila färg, sedan använde jag mig av en rosutstickare och en petal veiner för form och struktur. Sedan lät jag dom torka kupade. Jag använder ett sådant där plastmellanlägg dom har mellan äpplena i mataffärerna. Perfekta att torka blommor i! Jag gjorde mitten av blomman i svart marsipan och torrborstade lite med svart pulverfärg i mitten.

   Radera
 2. Sååå fina..härliga blommor!!!
  Ja det är inte lätt när man får fria händer...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Nej, det är svårare än vad det låter.

   Radera
 3. Jättefin tårta! Och härlig färg på blommorna! :)

  SvaraRadera
 4. Oj vad fin! Målar du blommorna eller du gör dem i rätt färg från början?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anna. Jag gör dom i rätt färg från början, men har torrborstat dom med svart pulverfärg i mitten och en bit ut på kanterna.

   Radera
 5. Såå fin tårta och den lilla tårtan var jättegullig!

  SvaraRadera
 6. Wow! Ser ju ut som en kruka med riktiga blommor :)

  Nej inte 17 är det lätt när man får fria händer inte - som sagt - finns för mycket man vill testa.

  Tycker ditt val blev perfekt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Maria! Ja, visst är det svårt men det är så att säga ett angenämt problem ;)

   Radera