tisdag 19 juni 2012

Kokosmousse

Bilden är lånad från www.setriza3.sk

Det är alltid roligt att testa nya recept på fyllningar så häromdagen testade jag två recept som jag hittade hos duktiga Linda. Det var kokosmousse och limemousse som kombinerades i svärmors födelsedagstårta (inlägg om den kommer senare). Attans vad goda dom var! Jag kan varmt rekommendera dom var för sig eller tillsammans.

Kokosmousse
2 dl creme fraiche, den fetaste
2 dl socker
1½ dl kokosflingor
2 dl vispgrädde

Vispa creme fraiche och socker tills det tjocknar, kan ta ca 10 min (min ville aldrig tjockna, men det blev gott ändå). Blanda i kokosen och vänd i vispad grädde.
Låt svälla i kylskåpet ca 1 timme innan du fyller tårtan.

3 kommentarer:

 1. Den här brukar jag också göra. Ett tips är att inte vispa creme fraichen med sockret utan i stället blanda creme fraiche, socker och kokosflingor och låta stå några timmar i kylen. Kokosflingorna sväller då och gör att blandningen blir tjock och fast, sen är det bara att vispa grädden ganska hårt och blanda ner den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset Tove, det ska jag göra nästa gång!

   Radera
 2. Jag läste nyss detta:

  Vispa crème fraîchen och sockret med elvisp till crème fraîchen har blivit tjock. Det kommer att ta ett tag och innan den blir tjock så blir den väldigt rinnig. Det gäller alltså att inte tappa tålamodet.
  Rör ned kokosflingorna och ställ sedan bunken (inplastad eller med lock) i kylen över natten. Det går även att göra alla moment samtidigt men kokossmaken framhävs verkligen om det får stå över natten så att kokosen blir mjuk.
  Dagen efter: Vispa grädden relativt hårt och rör sedan ned den i kokosblandningen.
  Klart!

  SvaraRadera