lördag 3 mars 2012

Mormor Birgits tårtbotten

Det finns en näst intill oändlig mängd med recept på tårtbottnar har jag märkt, men jag har en klar favorit. Jag brukar använda mig av min mormors recept till i stort sett alla mina tårtor. Bottnen blir luftig men ändå stadig och det brukar ju vara en fördel om man inte vill att tårtan ska tappa formen...

Birgits tårtbotten

4 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
6 msk vatten
ev. rivet citronskal

Smörj och bröa en bakform, ca 22 cm i diameter. Vispa ägg och socker mycket pösigt. (Vid den här punkten brukade mormor prata i telefon, ofta lite längre än hon hade tänkt från början, så nyckeln till framgång med det här receptet är att vispa på ett bra tag!) Lägg i rivet citronskal. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i äggsmeten. Rör för hand. Häll till sist i vattnet och blanda. Grädda i 175 grader.

2 kommentarer:

  1. Släktrecept brukar vara de bästa :-) det jag använder mig av är liknande, fast utan vattnet.

    SvaraRadera
  2. Va roligt att du har en blogg!
    Nu har jag en till som jag måste kika in på med jämna mellanrum :-)
    Kul att du kikade in på amigo igår!
    Du får komma in & shoppa lite till barnen.
    Kram

    SvaraRadera