torsdag 3 maj 2012

Min fina morfar



För ett par veckor sedan fyllde min älskade morfar 90 år och det firade vi med pompa och ståt. Självklart stod jag för tårtan... Jag funderade och tänkte länge innan jag kom fram till hur den skulle se ut eftersom jag förknippar morfar med så många olika saker. Trygghet, generositet, värme och glädje, men hur ser en sådan tårta ut? Utöver detta har morfar fungerat som ett levande uppslagsverk. Allt från historia till matematik har jag kunnat få hjälp med genom åren och det har varit helt fantastiskt! Eftersom han älskar att läsa tänkte jag att en trave böcker ändå vore en bra tårtmodell. Morfar själv fick sitta ovanpå, läsandes förstås. Eftersom jag har nästan 40 mil att resa till släkten så kom jag och mamma överens om att hon skulle baka bottnarna och fylla dom, så kunde jag fixa det sista när jag kom fram. En väldigt bra deal tyckte jag!



Tårtan består av ljusa bottnar fyllda med blåbärsmousse, spacklad med vitchokladsmörkräm och täckt med marsipan. Morfar är också av marsipan, texten är målad med livsmedelsfärg.

6 kommentarer:

  1. Väldigt fina och välgjorda tårtor! Fin idé med böckerna, det blev ju mycket personliga tårtor på det sättet. Och vad behändigt att få tårtorna färdigt bakade och fylllda. ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla du! Ja, jag blev nöjd med tårtan och temat och morfar blev jätteglad. Det värmde hjärtat.

      Radera
  2. Hej

    vilken tårtkonstnär du är! Jag har hittat hit via min vän och din släkting Margareta!

    SvaraRadera