lördag 12 maj 2012

Barbietårta till TyraliTyrali fyllde sex år och önskade då en lila Barbietårta. Jag har ju gjort några Barbietårtor förut, men det är alltid roligt att prova lite nya modeller. Jag har tittat på en hel del inspirationsbilder på nätet och försökte kombinera detaljer jag gillade från bilderna med lite egna idéer. Precis som med fotbollstårtan så byggde jag bottnarna och fyllningen i en passande skål och det var bra mycket lättare än att försöka skära till vanliga bottnar som jag gjorde sist. Resultatet blir bättre också. Jag är faktiskt riktigt nöjd!
Tårtan är fylld med chokladmousse och hallonmousse, spacklad med vitchokladsmörkräm och täckt med marsipan. Dekorationer i sugarpaste.

Grattis Tyrali, jag hoppas du blir nöjd!

6 kommentarer:

 1. Det var en fin Barbietårta! Härligt med så stor och pampig klänning. Jag har ännu aldrig gjort en Barbietårta, skulle vara skoj att få pröva på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Tove! Jag kan varmt rekommendera att göra en, det är kanonroligt!

   Radera
 2. Inte hälften så tjusig som dina liljekonvaljer...

  SvaraRadera
 3. Åh vilken vacker tårta jag hittade när jag Googlade efter Barbietårtor! Har du gjort överdelen till dockans klänning i sugarpaste eller är den också gjord i marsipan som jag förstår att nederdelen är gjord i.
  Med vänlig hälsning Sara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ursäkta tokensent svar! Överdelen av klänningen är också i marsipan.

   Radera