söndag 6 maj 2012

Emil gillar händige Manny!Mina barns kusin Emil fyller tre år nu i veckan och jag fick frågan om jag kunde göra tårtan till kalaset i lördags. Självklart ville jag det! Emil är ett stort fan av händige Manny och ville gärna att han skulle finnas med på tårtan. Verktygen fick också gärna vara med. Jag bestämde mig för att göra Manny och mina tre favoritverktyg; sågen, hammaren och den gula skruvmejseln. Som ni ser har Manny precis snickrat klart Emils namn i trä och skruvat fast det i tårtan med skruv. Det blev några brädor och skruv över, men det får han säkert användning för i sitt nästa projekt.

Den största utmaningen för mig den här gången låg i själva bakandet, Emil är nämligen allergisk mot ägg och mjölk så jag fick lov att tänka i lite nya banor. Efter lite googlande hittade jag ett recept på en ägg- och mjölfri banankaka som fick bli tårtbotten. Jag hittade också ett recept på en chokladmousse med mörk mjölkfri choklad och sojagrädde som blev fyllningen. Till min stora fasa vaknade vi hela familjen vid fyratiden på fredagmorgonen av att min dotter behövde kräkas... Efter några intensiva kräktimmar somnade hon till slut och verkade må lite bättre. Tur i oturen hade jag bakat innan och fryst ner och gjort alla dekorationerna klara, ibland är det bra att vara förberedd! Efter konsultation med Emils mamma tyckte hon att det var ok att vi kom på kalaset på lördagskvällen (min dotter hade då varit kräkfri i 34 timmar och mådde väl) och hade med oss tårtan. Så jag fick upp den ur frysen och på med dekorationerna. Gissa om Emil blev glad när jag kom! Det var svårt att hålla dom små händerna borta... Tårtan är spacklad med chokladsmörkräm på mjölkfritt margarin och täckt med marsipan. Dekorationer i sockermassa och marsipan.Ha en toppenbra födelsedag Emil, det var kul att du tyckte om tårtan!

6 kommentarer:

 1. Händige Manny och hans verktyg liknar sig på pricken! Ja, det är ju alltid lite mer spännande att baka med andra ingredienser än de man är van vid, och ni hade ju verkligen extra dramatik inblandad... Fint att allt gick bra ändå!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! Jag blev faktiskt riktigt nöjd, men nöjdast av alla var nog Emil!

   Radera
 2. Wow!!! Sååå snygg!!! Superfint modellerat.
  Gillar alla små detaljer :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Den var riktigt rolig att göra, min favorit är hammaren Pang. Det är roligt när man har möjlighet att jobba med detaljerna, de gör så stor skillnad.

   Radera
 3. WOW, vilken helt fantastisk Händiga Manny tårta....så lik!!!!

  SvaraRadera