måndag 3 mars 2014

Cupcakebukett steg-för-steg

När min svägerska fyllde 30 ville jag gärna ha med mig något bakverk till festen, men kände att en tårta kanske är lite maffigt med tanke på allt gott hon redan gjort. Och vad passar då bättre än en cupcakebukett? Den perfekta kombinationen av blommor och bakverk (tycker iallafall baknörden).


Det du behöver till en sådan här bukett är
* Muffins av valfri storlek och smak
* Frosting att spritsa i den färgen du gillar bäst
* Grillpinnar
* Geléhallon
* Vas
* Oasis
* Brudslöja och gröna blad från blomsteraffären
* Silkespapper och cellofan

Såhär gjorde jag:


Jag bakade citronmuffins i två olika storlekar för att få lite variation i buketten. Receptet hämtade jag ur boken Just Sweet av Manuela Kjeilen. Riktigt skitgoda faktiskt (ja, hur skulle jag kunna låta bli att smaka med den doften?!!?)


Sedan gjorde jag en sats av vanilj-och marshmallowfrosting som jag delade upp och färgade i tre rosa nyanser. Jag spritsade sedan muffinsen som rosor. Jag har tyvärr ingen beskrivning på det, men det finns många bra videos på YouTube som visar hur det går till.


Jag insåg ganska snabbt att grillpinnarna var lite veka för att hålla en muffin utan att vika sig efter en stund så jag tog dubbla för säkerhets skull. För att muffinsen inte skulle glida rakt igenom grillpinnen tryckte jag på ett geléhallon som stopp. Mät bara så att den delen av grillpinnarna som hamnar ovanför geléhallonet inte är längre än muffinsen är hög för då får rosen så konstiga pistiller :) Trä sedan på en färdigspritsad muffin på varje par grillpinnar.


Stick ner muffinspinnarna i oasisen (som du förstås har satt i vasen och vattnat...) och varva med brudslöjan. Jag la upp mina muffins på ett fat först för att se hur jag ville att de skulle sitta i buketten.


När du är nöjd med hur muffinsen sitter sticker du i gröna blad längs kanten som en inramning för buketten. Jag rekommenderar varmt att göra fler rosor än du tror att du behöver, det är svårt att få buketten rund och jämn. Slå sedan in den i silkespapper och cellofan och fäst med tejp och snören. Klart! Lycka till med din bukett!


2 kommentarer:

  1. HELT FANTASTISKT! .... du är sååå duktig!

    SvaraRadera
  2. Hur Snygg Som Helst!.... Men vart köpte du oasiskuben?

    SvaraRadera