lördag 21 januari 2012

Min mormor

Tårtor har varit mitt intresse mer eller mindre sedan i tonåren, även om jag emellanåt har tagit ganska långa pauser t.ex. när jag bott utomlands eller fått barn. Intresset kommer nog från min mormor. Hon har spritsat grädde på tårtor till vänner och bekanta i alla mönster man kan tänka sig och var helt fantastisk på att baka. Här kommer nu ett helt gäng bilder på tårtor som jag har gjort genom åren, med väldigt skiftande framgång...


Min dotters 1-årstårta. Vanlig sockerkaksbotten, men vad den var fylld med har jag glömt. Täck med marsipan.


Min dotters 3-årstårta. Hon önskade sig en Pippi-tårta och jag hittade en bild på nätet som jag trodde jag skulle klara av och det blev iallafall hyggligt likt även om hon fick rätt saftiga flätor. Sockerkaksbotten, grädde och hallonsylt, täckt med marsipan.


En vintertårta till en nyårsafton om jag inte minns fel. Dekorationer i marsipan, glassrån och kristyr.


Min sons 1-årstårta. Dekorerad med marsipan och Ahlgrens bilar. 


Den  här tårtan var efterrätt på en släktmiddag när min dotter fyllde år. Det är kladdkaka, hennes favorit, täckt med mörk choklad och dekorerad med ett sidanband och färska rosor.


När min dotter var fem önskade hon sig en barbie-tårta och detta blev resultatet. Jag har bestämt för mig att innehållet var chokladbottnar och chokladmousse, men jag kan minnas fel. Klänningen består av marsipan.


När min son skulle fylla fyra önskade han sig en brandbilstårta och vad gör man inte för sina barn. Jag var pangnöjd med resultatet ända till tårtan började svettas och säcka ihop... Man måste väl göra några misstag längs vägen antar jag, sonen var nöjd iallafall!


Sist ut är min dotters 6-årstårta med det då självklara motivet Hello Kitty. Den här gången är tårtan klädd och dekorerad med sugarpaste.

Det var allt för den här gången, och du mormor, tänk att klockan måste bli tolv!

2 kommentarer: