söndag 1 april 2012

Ljus i vit choklad

För lite drygt ett år sedan fick jag via min mamma upp ögonen för fantastiske kocken Heston BlumenthalJag blev fullkomligt beroende av att titta på alla klipp på YouTube som jag kunde hitta och som tur är finns det en hel del. I ett avsnitt gjorde han ett ljus i vit choklad och jag tänkte; hur svårt kan det vara? Ganska svårt visade det sig... Efter x antal penslingar av OH-film, tejpande, funderande och ett och annat svärord var det iallafall klart. Heston fyllde sitt med kola men jag bestämde mig för chokladmousse. För att ljuset ska kunna brinna, åtminstone en liten stund, köpte jag ett litet smalt ljus som jag tryckte ner i ljuset.


Och se vad fint det brann! Det serverades med färska bär och kaffe som efterätt till några överraskade tjejkompisar. Eftersom jag varit överdrivet försiktig och gjort väggarna av ett betydligt tjockare lager av vit choklad än nödvändigt behövdes det en hel del råstyrka för att bryta sig in i det, men gott var det!


Bjuder också på YouTube-klippet där Heston gör sitt ljus sådär enkelt och snabbt som bara tv-kockar kan göra...2 kommentarer:

 1. Wow, vad häftigt och annorlunda! Vad duktig du är!
  /Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det är roligt att överraska ibland.

   Radera