Bilden är lånad från shaunasever.com |
Som jag berättade i mitt tidigare inlägg är det här receptet också hämtat från Linda. Riktigt smaskigt ihop med kokosmousse.
Limemousse
Receptet räcker till 2 lager fyllning i en normalstor tårta (24 cm). Vill du kombinera med en annan fyllning gör du bara en halv sats.
4 dl vispgräde
2 dl creme fraiche
2 dl matlagningsyoghurt
1½ dl socker
2 tsk rivet limeskal
1 dl pressad limesaft av ca 4 limefrukter
6-7 gelatinblad
Blötlägg gelatinet enligt förpackningens anvisningar
Vispa grädden lätt
Vispa creme fraiche, matlagningsyoghurt och socker med elvisp tills allt socker löst sig
Smält gelatinet i limesaften i en kastrull
Rör snabbt ner det i yoghurtblandningen och vänd sedan ner grädden
Låt stå och stelna i kylskåp i ca 1-2 timmar. Använder du en form att bygga tårtan i rekommenderar jag att fylla tårtan direkt i och med att moussen blir ganska fast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar