onsdag 20 juni 2012

Limemousse

Bilden är lånad från shaunasever.com

Som jag berättade i mitt tidigare inlägg är det här receptet också hämtat från Linda. Riktigt smaskigt ihop med kokosmousse.


Limemousse
Receptet räcker till 2 lager fyllning i en normalstor tårta (24 cm). Vill du kombinera med en annan fyllning gör du bara en halv sats.

4 dl vispgräde 
2 dl creme fraiche 
2 dl matlagningsyoghurt 
1½ dl socker 
2 tsk rivet limeskal 
1 dl pressad limesaft av ca 4 limefrukter 
6-7 gelatinblad 

Blötlägg gelatinet enligt förpackningens anvisningar
Vispa grädden lätt 
Vispa creme fraiche, matlagningsyoghurt och socker med elvisp tills allt socker löst sig
Smält gelatinet i limesaften i en kastrull
Rör snabbt ner det i yoghurtblandningen och vänd sedan ner grädden

Låt stå och stelna i kylskåp i ca 1-2 timmar. Använder du en form att bygga tårtan i rekommenderar jag att fylla tårtan direkt i och med att moussen blir ganska fast. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar