Morotskaka
100 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker
2-3 morötter
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget. Skala och riv morötterna fint. Rör ner dem i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och kanel. Rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter eller i muffinsformar. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min, för muffins ca 15 min. Stjälp upp kakan och låt den kallna.
Cream cheese frosting
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime
100 g philadelphiaost
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime
100 g philadelphiaost
Vispa alla ingredienser krämigt, bred eller spritsa frostingen över kakan/muffinsen.
Receptet på kakan är från arla.se, frostingen är Leilas.
Så söta dem blev!!!
SvaraRaderaKul att vi kan inspirera varandra:
Gillar morötterna!
Tack! Fast mina favoriter är kaninrumporna som jag såg hos dig!
RaderaÅ vad söta. Kaninrumporna är ju helt underbara!
SvaraRaderaTack Sara!
RaderaJättesöta! Kaninrumporna blev mina favoriter också. :)
SvaraRaderaTack, ja visst är dom söta!
SvaraRaderaHelt underbara allihop...
SvaraRaderaTackar! Det är alltid roligt med ett tema.
Radera